Szuflada do podgrzewania AEG KD92903E

Jeżeli w ferworze gotowania wielu potraw na raz zetknąłeś się z problemem braku koordynacji finalizowania poszczególnych dań, lub często samodzielnie prowadzisz ciasta drożdżowe, to wiesz, że w takich chwilach bardzo jest potrzebne funkcja podtrzymywania odpowiedniej temperatury.

Wtedy, jako dodatek do piekarnika lub kuchni mikrofalowej, bardzo przydaje się szuflada do podgrzewania w stylu jaką proponuje AEG KD92903E. To urządzenie do zabudowy zaprojektowane jako szuflada podblatowa – wysuwająca się na całą swoją długość, z wygodnym i stabilnym dostępem do schowanych w niej potraw. Talerze zostawione w środku nie przewrócą się dzięki macie antypoślizgowej.

Spośród rozlicznych zastosowań, najbardziej oczywistym jest przechowywanie w cieple dań do momentu podania. Daje to też możliwość łagodne, bez przypaleń, podgrzania zimnego, ale już przygotowanego posiłku. Dzięki wbudowanemu specjalnemu wentylatorowi, ciepłe powietrze podlega recyrkulacji, zatem cała zawartość szuflady jest podgrzewana równomiernie i stabilnie. Można też podgrzewać same talerze, nawet po to aby je… szybko wysuszyć.

Przy takich cechach, oczywistym jest, że taka szuflada świetnie się nada do rozmrażania. Zrobi to szybko i nie naruszając struktur komórkowych składników bądź dań. No i nie ma ryzyka „przepalenia” przy rozmrażaniu jak w przypadku użycia piekarnika czy kuchenki mikrofalowej.

Tak jak wspomniano powyżej, w przypadku domowej produkcji ciasta drożdżowego, takiego jak np. na chleb, bardzo przydaje się odpowiednik piekarniczego garownika. W szufladzie, ciasto będzie pięknie i stabilnie rosnąć, pod kontrolą sterownika. Domowy chleb odwdzięczy się pięknym wyglądem skórki i równomiernie wyrośniętym miękiszem.

Szufladę można połączyć w funkcjonalny komplet z piekarnikiem AEG o szerokości 60 cm. Jednolite i interesujące wzornictwo, uatrakcyjnią wygląd kuchni. Materiał z którego wykonano zestaw to nierdzewna stal szlachetna.